Jest to banalnie łatwy w przygotowaniu przepis, dla wielbicieli tego dania. Dzięki tej metodzie będziesz mógł już zawsze delektować się idealnie kremową jajecznicą, która rozpływa się w ustach.
Spis treści
Przepis na jajecznice
Trudność: bardzo łatwe
Czas przygotowania: 5 minut
Składniki:
- 3 duże jajka
- pół łyżki mleka na każde jajko
- 3/4 łyżeczki mąki kukurydzianej lub skrobi ziemniaczanej
- 3 łyżki masła
- sól do smaku
Przygotowanie:
- Rozbić 3 jajka do miski
- Następnie w osobnym kubku lub misce, równomiernie należy wymieszać mleko i mąkę kukurydzianą, aż nie będzie grudek
- Wymieszaną miksturę dodajemy do jajek i mieszamy
- Roztapiamy masło na rozgrzanej patelni
- Kolejnym krokiem jest wlanie na patelnie zawartości miseczki. Czekamy aż brzegi zaczną bulgotać, ponieważ jajka muszą wchłonąć masło i wtedy dopiero ścinamy je nożem
Smacznego!
(źródło: self.com, pinterest.com)