Ta mrożona przekąska bananowa jest przykładem prostoty. Wystarczy tylko 5 składników, zamrażarka, chwila cierpliwości i możemy się nią rozkoszować, gdy tylko mamy ochotę na coś słodkiego.
Zobacz również: 5 super łatwych przepisów na zielone smoothies, które pomogą Ci zrzucić wagę

pinterest.com
Spis treści
Przepis na: mrożona przekąska bananowa
Trudność: bardzo łatwe
Czas przygotowania: 30 minut
Składniki:
- 1/2 szklanki orzeszków pekan
- 1 łyżka roztopionego olejku kokosowego
- 1/2 łyżeczki gruboziarnistej soli morskiej
- 170 g gorzkiej czekolady
- 2 banany
Przygotowanie:
- Rozgrzej piekarnik do 160 stopni
- Do małej miseczki wrzuć orzechy, olej kokosowy, sól i dokładnie wymieszaj
- Wyłóż orzechy na papier do pieczenia i włóż do piekarnika na ok. 15 minut
- Po wyjęciu orzechów z piekarnika poczekaj aż ostygną, następnie posiekaj je na mniejsze kawałki
- W garnuszku na małym ogniu roztop czekoladę, cały czas mieszając, żeby się nie przypaliła; ściągnij z ognia i odłóż na bok
- Obierz banany i pokrój je w plasterki
- Każdy plasterek zamocz w czekoladzie i obtocz w orzechach (wykorzystaj do tego wykałaczkę)
- Połóż banany na papierze do pieczenia i włóż do zamrażarki na 15 minut
Smacznego!
Zobacz również: Przepis na masło orzechowe domowej roboty w 5 minut

pinterest.com
(źródło: mindbodygreen.com, pinterest.com)