Krówka o smaku masła orzechowego jest gęsta, ciągnąca, słodka i intensywnie orzechowa. Przepis na krówkę, który jest bajecznie prosty, a do tego wegański i bez glutenowy.
Zobacz również: Przepis na pyszną domową fit Nutellę

pinterest.com
Spis treści
Przepis na wegańską krówkę bez pieczenia
Trudność: bardzo łatwe
Czas przygotowania: 15 minut (czas oczekiwania: 2 godziny)
Składniki:
- 1 i 1/2 szklanki ugotowanej ciecierzycy
- 200 g gładkiego masła orzechowego
- 1/2 szklanki syropu klonowego
- 1 i 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
- 1/3 szklanki roztopionego olejku kokosowego
- szczypta soli
Przygotowanie:
- Wszystkie składniki wrzuć do malaksera i miksuj przez 8-10 minut, do uzyskania jednolitej masy
- Formę do pieczenia ciasta wysmaruj tłuszczem
- Wylej masę krówkową do formy, rozprowadź równomiernie
- Włóż do zamrażarki na 1 godzinę, wyciągnij, przekrój na kawałki o równych wymiarach, ponownie włóż do zamrażarki na kolejną godzinę
- Wyciągnij, poczekaj 10 minut
Smacznego!
Zobacz również: Przepis na dietetyczne muffinki marchewkowe

pinterest.com
(źródło: eathealthy.com, pinterest.com)