W dobie średnio dobrych wiadomości i straszenia nas widmem nadchodzącego kryzysu, warto zwracać uwagę i chłonąć nawet najmniejsze oznaki tego, co w świecie dobre. Kiedy tęskno nam do pozytywnych wydarzeń, zaglądamy na instagramowy profil eko.paulinagorska. Zwłaszcza, kiedy tęskno nam w czwartki – bo wtedy Paulina publikuje posty z naszego ulubionego cyklu #dobryczwartek.
Zasada jest jedna – w czwartki na profilu ekoedukatorki, obowiązują tylko #dobrewiadomości. Większość z nich jest ściśle powiązana z ekologią, która – umówmy się – jest bardzo ważną dziedziną naszego życia, chociaż wielu nie zdaje sobie z tego sprawy. Z reguły słyszmy, że jest źle i że prawdopodobnie będzie coraz gorzej – w czwartki u Pauliny jest inaczej. Z jej postów dowiadujemy się tego, co daję szansę na to, że tak źle wcale nie będzie. Że jest szansa na minimalną, ale jednak, poprawę!
W tym tygodniu na profilu Pauliny Górskiej przeczytacie o wzroście wartości rynku zamienników roślinnych w Polsce. O francuskim artyście, który postanowił upiększyć swoją okolicę, wykorzystując do tego nikomu niepotrzebne odpadki. O projektach 5 nowych parków, które powstaną w Łodzi. O serze cheddar z… pestek arbuza! I to nie wszystko. Zachęcamy Was do sprawdzenia szczegółów!