Na pewno również zauważyliście, że gdy jakiś produkt, usługa czy promocja osiągnie sukces w Biedronce, lada moment pojawia się również w Lidlu. Rzecz jasna konkurencja nie śpi i ten sam mechanizm działa…
gotowanie
-
-
Gotowanie w domu może sprawiać ogromną frajdę i to nie tylko samodzielne! Możesz zaangażować w to całą rodzinę, a nawet kilkulatka, który ma ogrom energii do wykorzystania. Zobacz, co zrobić z dziećmi…
-
Theromomix – jeśli sami z niego nie korzystaliście, to na pewno znacie to urządzenie przynajmniej z opowieści. Tak, to ten słynny robot kuchenny, który – w zależności od tego, która sekta Was…
-
Kuchnia chińska cieszy się dużą popularnością nie tylko w krajach azjatyckich, ale też w Europie. Chińskie dania są pożywne i aromatyczne. Jeśli chcesz wprowadzić do swojego kulinarnego repertuaru kilka chińskich potraw, koniecznie…
-
Dla osób zmagających się z cukrzycą lub insulinoopornością zdanie – cukier to biała śmierć – jest na pewno świetnie znane. Ale ta nieco żartobliwa formułka nie powinna być obca również osobom zdrowym.…
-
Kiedy słyszysz w mediach, że inflacja szaleje, samemu widzisz też rosnące ceny w sklepach, pewnie zastanawiasz się, jak tu zaoszczędzić na świętach. Mimo wszystko nie wyobrażamy sobie Bożego Narodzenia bez makowca, pysznego…
-
Szukając oszczędności, rezygnujemy z niepotrzebnych zakupów, wybieramy tańsze zamienniki popularnych produktów i ograniczamy jedzenie na mieście. Jednak szykując posiłki w domu, wciąż możemy tracić mnóstwo pieniędzy. Jak to się dzieje? Musicie wiedzieć,…
-
Dla jednych zupa idealna, dla drugich lekarstwo na każde przeziębienie. Jeszcze inni uważają go za suplement wspierający nie tylko układ odpornościowy. Rosół, czyli absolutny król polskich zup, to wywar, który dla każdego…
-
Waga kuchenna to gadżet, który nie każdy z nas posiada w domu. Bez problemu można obyć się bez niej w kuchni. Gdy często testujesz nowe przepisy bądź jesteś na specjalnej diecie warto…
-
Z końcem lata na straganach pojawiają się śliwki. Deserowa Diana, Renkloda, czy oczywiście znana i lubiana królowa – śliwka Węgierka. Jak najlepiej wykorzystać sezon na te owoce? Oto kilka przepisów! Każdy dietetyk…
-
Pewne dania królują w naszej kuchni od wielu lat i są uwielbiane przez domowników. Czasem jednak wystarczy drobna zmiana, inny składnik, aby stworzyć zupełnie nową odsłonę. Niekoniecznie gorszą! Często jest to spowodowane…
-
Szybka do przygotowania, pyszna w smaku i zdrowa. To wszystko kwintesencja tortilli. Ten pochodzący z Meksyku placek może być wykonany z mąki pszennej lub kukurydzianej. Jest podstawą wielu dań, takich jak burrito,…
-
W Twojej lodówce często zostają resztki i nie masz pojęcia, co możesz z nich zrobić? Warto wykorzystać dojrzałe warzywa i owoce do stworzenia kolejnych dań. Dzięki temu nie tylko zaoszczędzisz pieniądze, ale…
-
Kremowy, delikatny i mocno mleczny serek na kanapkę. Z ziołami, warzywami, czy po prostu naturalny ze szczyptą soli. Kto by go nie lubił? Okazuje się, że taki rarytas można łatwo przygotować w…
-
Roślinne fast-foody zdobywają coraz większą popularność. Niektóre bardzo prosto zrobić w domowym zaciszu, tak, jak wspomniane w tytule frytki. Okazuje się, że tę przepyszną odsłonę ziemniaka można urozmaicić wyjątkową posypką. Michał Gniłka…
-
Popularne śniadanie jedzone na Wyspach Brytyjskich, na pewno mogliście nieraz zobaczyć w zagranicznych filmach lub osobiście skosztować podczas pobytu w zagranicznym hotelu. Kiełbaski, boczek, black pudding, jaja, pieczarki i oczywiście fasolka to…
-
Domowe słodkości i wypieki to obowiązkowa pozycja na każdym wielkanocnym stole. Jeśli chodzi o ciasta, królują tu puszyste baby drożdżowe, serniki własnej roboty i bogato zdobione mazurki. Moja propozycja jest nieco inna…
-
Weganizm ma się świetnie – marketowe lodówki mają już swoje specjalne działy z roślinną żywnością, a obok krowiego mleka bez problemu znajdziecie napoje owsiane, ryżowe czy sojowe. I to nawet nie za…
-
Gotowanie jajek wydaje się być jedną z najprostszych czynności, jakie wykonujemy w kuchni. Czy na pewno tak jest? Otóż okazuje się, że ich przyrządzanie może przysporzyć pewnych trudności. Jeżeli chcesz dowiedzieć się…
-
Coraz więcej osób chce jeść roślinnie. Dla środowiska, dla zdrowia i zwyczajnie dlatego, że dania kuchni roślinnej są po prostu smaczne. Stereotyp, że kuchnia wegańska to sama trawa już dawno przebrzmiał i…