W każdym kraju możemy zachwycać się innymi odmianami latte lub delektować się różnymi rodzajami ciast. Jak się okazuje, Starbucks nas może jeszcze zaskoczyć. Zobacz, co ma do zaoferowania w innych zakątkach świata.
Spis treści
1. Pizza, Peru
Trzeba przyznać, że dość nie codziennie spotykaną rzeczą jest serwowanie pizzy w kawiarni.
Zobacz również: Młoda artystka zmieniła 7 zwykłych kubków Starbucksa w dzieła sztuki! Każdy miłośnik kawy musi to zobaczyć
2. Bożonarodzeniowe Panettone Latte, Nowa Zelandia
Panettone jest to tradycyjna włoska babka drożdżowa wywodząca sie z Mediolanu, niezwykle popularna szczególnie w okresie świątecznym. Nowa Zelandia dostała szansę na spróbowanie zimnego latte właśnie o tym smaku.
3. Pão de queijo, Brazylia
Brazylijskie menu w Starbucksie zostało wzbogacone o rozpływające się w ustach bułeczki serowe.
4. Tinto, Kolumbia
O kolumbijskiej kawie słyszał chyba każdy – uznawana za najlepszą na świecie jest dumą i chlubą kraju. W Kolumbii klienci Starbucks’a mogą się cieszyć ową odmianą kawy parzonej, słodkiej, lecz niezbyt mocnej.
5. Kanapka z grzybami, z serem ementaler w wegańskiej bułce, Filipiny
6. Grzane napoje owocowe, Wielka Brytania
Grzane wino jest brytyjską tradycją, której w Stanach za bardzo nie pokochali. Jednak w Wielka Brytania jest szczęśliwa, że może cieszyć się smakiem gorącego bezalkoholowego winogronowego lub jabłkowego napoju z dodatkiem przypraw chai.
7. Jogurtowe ananasowo – kokosowe frappuccino, Meksyk
Połączenie tropikalnych smaków, świetnie komponuje się z malowniczymi plażami w Meksyku.
8. Kurczak curry w cieście cannoli, Tajwan
Jest to tradycyjne ciasto sycylijskie, lecz w Tajwanie służy jako pikantna przekąska.
9. Jogurtowe frappuccino o smaku awokado, Południowa Korea
Jest bardziej słodkie? Czy może pikantne? Smak musi być interesujący.
10. Ciasto o smaku zielonej herbaty, Chiny
Zielona herbata króluje w Chinach. Jest w Starbucksie już pod postacią tiramisu, latte, eklerków i … sernika.
11. Origami do parzenia kawy, Japonia
Jest to rzecz, za którą Ameryka powinna być wdzięczna Japonii. Są to papierowe woreczki do złożenia, dzięki którym łatwo i szybko można zaparzyć kawę!
12. Muan Jai Blend, Tajlandia
Rzadko, gdzie spotkasz te indonezyjskie ziarna, dlatego że największą popularnością cieszy się jednak arabica. Starbucks podjął się znacznych inwestycji w tym regionie, by pozyskać wysokiej jakości Muan Jai Blend, która charakteryzuje się nutką pikanterii.
(źródło: thirllist.com, thedailymail.com)