W oczekiwaniu na prawdziwą wiosnę – a co za tym idzie, na prawdziwe lato – znaleźliśmy dla Was przepis na pyszną, orzeźwiającą i zdrową słodycz. Zapraszamy Was na lody!
To nie są zwyczajne lody – nazywają się Glow Pops i są prawdziwą sensacją, bez której już dzisiaj trudno sobie wyobrazić letnie dni. Ich wynalezienie oznacza koniec mitu o niezdrowych lodach – nareszcie będzie można je jeść do woli i – co najważniejsze – przygotowywać samodzielnie w domu. Glow Pops mają mnóstwo zalet – nie zawierają mleka, ani cukru i są bezglutenowe. Do ich przygotowania nie używamy sztucznych barwników. Samo zdrowie!
Jak zrobić takie lody? Przygotuj: 1 średnie awokado, 1/8 łyżeczki soli, 1/2 łyżeczka zmielonego chili, 1 limonkę, 1 kubek mleka kokosowego i 1 łyżeczka miodu
Połącz wszystko w jednym naczyniu i zblenduj na gładką masę. Całość przelej do przygotowanych wcześniej form (tutaj pełna dowolność!), włóż w nie patyczki i ukryj w zamrażarce na około 4 godziny. Gotowe!
Jeśli chcecie przygotować Glow Pops w innej wersji smakowej, rzućcie okiem na przepisy w książce ’Glow Pops: Super-Easy Superfood Recipes to Help You Look and Feel Your Best’.
Nie macie wrażenia, że lato jest jakby bliżej? 😉