Przedstawiamy dania z jadalnymi kwiatami, które nie tylko zachwycają smakiem ale przede wszystkim wyglądem. Jadalne kwiaty wspaniale komponują się niemal ze wszystkim, nadając potrawom czy wypiekom niepowtarzalnego charakteru. Dzięki nim nasze jedzenie wygląda, jak dzieło sztuki, które jest zbyt piękne żeby je jeść. Zainspiruj się poniższymi niesamowitymi zestawieniami.
Spis treści
1. Lody na patyku
2. Ciasto kwiatowe
Płatki jadalnych kwiatów nadają się idealnie, jako dekoracja naszego tortu, zamieniając każde ciasto w niepowtarzalne dzieło.
3. Smażony kwiat dyni z kozim serem w środku
4. Kostki lodu z płatkami kwiatów
Wystarczy jadalne płatki kwiatów włożyć do foremek, zalać wodą i odstawić do zamrażalnika, a w upalne dni Twoi goście będą zachwyceni.
5. Wiosenna sałatka z dodatkiem płatków wisterii
6. Babeczki przyozdobione organicznymi płatkami kwiatów
W celu udekorowania swoich babeczek możesz użyć np. płatków kwiatu dyni, fiołka, róży, lawendy, wiśni, wisterii i wiele innych.
7. Równie świetnie się sprawdzą, jako dodatek do śniadania
8. Oraz jako oryginalna posypka naszych wypieków
Zobacz również: 19 najładniej i najsmaczniej udekorowanych babeczek na Instagramie
(źródło: buzzfeed.com, sunset.com)