Puszyste placuszki, tak zwane „pankejki”, to świetny pomysł na luźne weekendowe śniadanie, a w tygodniu znakomicie sprawdzą się do śniadaniówki. Mają też jeszcze jedną zaletę – to dobry sposób na zużycie bananów, które nieco zbyt długo leżały na kuchennym blacie.
A ponieważ takie banany są bardzo słodkie, często do pankejków nie trzeba już dodawać cukru, więc jest zdrowiej. Tak się składa, że przepis na bananowe placuszki opublikowały niedawno dwie nasze twórczynie z kategorii Jedzenie.
Jedną z nich jest Karola Smyk, pasjonatka gotowania oraz fotografii kulinarnej. Jej profile to prawdziwe arcydzieła, których oglądanie to sama przyjemność. Niedawno blogerka wstawiła cudne zdjęcia bananowych pancakes na swój instagramowy profil – @smyk_w_kochni_blog, oczywiście z przepisem:
Wyświetl ten post na Instagramie
Drugi przepis pochodzi z profilu Anny Zyśk – @jedz.pysznie. Ania również kocha gotować i fotografować, czego efektem jest piękny blog ze smacznymi przepisami. Jej pomysł na bananowe placuszki prezentuje się tak:
Wyświetl ten post na Instagramie
Który przepis bardziej z Wami rezonuje? A może wypróbujecie oba?