Mięsne specjały kuszą jakością! - Blaber

Mięsne specjały kuszą jakością!

przez Aldi

Pod nazwą Mięsne Specjały kryją się mięsa, które zadowolą najbardziej wymagających smakoszy. Mięso mielone, filety, sznycle, polędwiczki i schab – to tylko część asortymentu marki Mięsne Specjały. To marka własna sieci ALDI, w ramach której znajdują się  produkty z mięsa wołowego, wieprzowego, kurczaka oraz indyka. Jednak to nie tylko smak, ale także jakość potwierdzona odpowiednimi certyfikatami.

Czy wiesz, że?

Wobec Mięsnych Specjałów stawiane są duże wymagania jakościowe! Certyfikaty uzyskane od niezależnych jednostek certyfikacyjnych zajmujących się weryfikacją systemów jakości żywności, które działają bezstronnie i niezależnie są dla sieci ALDI najważniejsze. Mięsne Specjały oznaczone są informacją o pochodzeniu: „Produkt Polski” lub „Polski Chów”. Sieć stosuje również certyfikat QAFP (System Gwarantowanej Jakości Żywności), którymi oznaczonych jest wiele produktów spod szyldu Mięsnych Specjałów. Mięso tej marki posiada również certyfikaty BRC, QS, Beter Leven, które zapewniają o najwyższej jakości dostarczanych produktów.

Poszczególne rodzaje mięsa na półce odróżniają się kolorem etykiety. Mięso z kurczaka oznacza kolor żółty, indyk ma różową etykietę, wieprzowina – niebieską, a wołowina – czerwoną. Co ważne, projektując opakowania, sieć zadbała także
o środowisko. Wiele tacek produktów marki Mięsne Specjały w 100% jest wykonanych z recyklingu.

 Mięso mielone, filety, sznycle, polędwiczki i schab – zobacz cały asortyment marki Mięsne Specjały.
mięsne specjały aldi

Mięsne specjały ALDI

Moc witamin

Kurczak to najczęściej kupowany przez Polaków gatunek mięsa, jego zakup deklaruje 66,5% Polaków. Białe mięso pochodzące od kur i indyków to wspaniałe źródło pełnowartościowego białka, które jest tak ważne w procesie budowania tkanki mięśniowej ale też źródło kompletu niezbędnych człowiekowi aminokwasów. Drób dostarcza naszemu organizmowi cennych witamin i minerałów jak witaminy A, E, C, D, B1, B2, B5, PP, B6, B12, cynk, fosfor, żelazo, magnez, selen, potas i siarka. Dzięki tym składnikom mięso wyróżnia silne działanie antyoksydacyjne, wzmacniające kości i układ krwionośny oraz regulujące poziom stresu. Posiada ono również właściwości usuwające nadmiar wody z organizmu, poprawia wzrok oraz stan i wygląd skóry, włosów i paznokci. I jak tu można zrezygnować z drobiu? Tyle zdrowia w jednym!

Drób choć tak wartościowy obsmażony w głębokim tłuszczu, oprawiony panierką z mąki, jajka i bułki tartej nie da nam efektu zgubienia zbędnych kilogramów. A ogromną zaletą mięsa drobiowego jest możliwość przygotowania z niego wiele pysznych dań na wiele ciekawych sposobów, tak aby potrawy były zdrowe i niskokaloryczne, a dodatkowo smaczne, apetyczne i kolorowe. Po drób najwyższej jakości zapraszamy do sieci ALDI, która dba o dostawę mięsa od najlepszych i zaufanych dostawców.

Poznaj walory Mięsnych Specjałów marki ALDI!

Rozgrzewający przepis na jesienno-zimowe dni

Przygotowując menu w jesienno-zimowym czasie nie możemy zapomnieć o potrawach ciepłych, które rozgrzeją, dodadzą energii, po których poczujemy się lepiej, gdy na zewnątrz zazwyczaj jest szaro, ponuro i zimno. Nic tak nie poprawi samopoczucia jak pyszny obiad czy kolacja w gronie najbliższych. Z przyjemnością poświęcamy wówczas czas na przygotowanie wspaniałych, pożywnych i aromatycznych potraw.

Mięso drobiowe to idealna baza do przygotowania potraw na zimę. Świetnie komponuje się ze wszystkimi przyprawami, również tymi, określanymi mianem rozgrzewających (czarny pieprz, cynamon, curry, kminek, kardamon, imbir, goździki, gałka muszkatołowa, kurkuma). Mamy gwarancję, że nasza potrawa będzie aromatyczna i smaczna.

Kurczę nie pieczone

Nasza propozycja dla Ciebie to Kurczak w sosie curry, jedno z ciekawszych dań kuchni indyjskiej. Danie aromatyczne, pełne barw, z kokosowym smakiem i aksamitnym, delikatnym sosem.

mięsne specjały aldi kurczak

Przepis na kurczę nie pieczone

Składniki:

– 700 g piersi z kurczaka
– 1 cukinia
– 2 średnie marchewki
– ½ czerwonej dużej papryki
– średnia cebula
– łyżeczka soli
– szczypta pieprzu
– łyżka kurkumy
– 4 łyżki oleju rzepakowego
– ½ limonki
– 4 ząbki czosnku
– 400 g mleka kokosowego
– 2 łyżki masła
– ryż

Przygotowanie:
  1. Pierś z kurczaka kroimy w cieniutkie paseczki o grubości ok. 2 cm mieszamy ze sobą sól, pieprz, imbir, chili, curry, kurkumę, olej, sok z limonki i wcieramy w kawałki kurczaka. Wstawiamy do lodówki na około 30 minut.
  2. Myjemy cukinię, marchewkę i kroimy je obieraczką do warzyw w cieniutkie plasterki. Cebulę i paprykę kroimy w piórka.
  3. Na rozgrzanej patelni podsmażamy kurczaka razem z posiekanym czosnkiem przez ok.15 minut. Po tym czasie dodajemy mleczko kokosowe, dokładnie mieszamy i gotujemy pod przykryciem około 10 minut. Odstawiamy.
  4. Na drugiej patelni rozgrzewamy masło i podsmażamy najpierw cebulę by się delikatnie zeszkliła, a następnie pozostałe warzywa około 10 minut do zrumienienia, bez przykrycia. Dodajemy je do kurczaka.
  5. Całość gotujemy jeszcze około 5 minut. Dobrze, aby warzywa nie rozmiękły, ale były świeże i chrupiące – tak smakują najlepiej. Danie dobrze smakuje z dodatkiem zielonej pietruszki lub posiekanej kolendry.

Ps. Więcej przepisów na potrawy z wykorzystaniem Mięsnych Specjałów, znajdziesz TUTAJ.

Smacznego!

Advertisement