Przedstawiamy niesamowity i banalnie prosty przepis na owocowe sushi! Jesteśmy przyzwyczajeni do tradycyjnej odsłony tej japońskiej potrawy, złożonej z warzyw i surowych ryb. Czas spróbować czegoś innego, a mianowicie deserowego sushi. W jego skład wchodzą rozmaite owoce. Całe danie nie tylko powala smakiem, ale i wygląda rewelacyjnie. Twoi goście będą zachwyceni.

pinterest.com
Trudność: bardzo łatwe
Czas przygotowania: około 20 minut
Składniki:
- 1/2 szklanki ryżu do sushi
- 1/2 szklanki mleka kokosowego
- 2 łyżki cukru
- szklanka truskawek
- 2 kiwi
- świeże liście mięty
- poziomki ( lub dowolne małe czerwone owoce do dekoracji)
Przygotowanie:
- Przygotuj rondel lub garnek i postaw go na dużym ogniu. Dodaj do niego mleko kokosowe, cukier i ryż. Mieszaj składniki przez około 20 minut. Następnie odstaw w celu ostudzenia

pinterest.com
- Pokrój truskawki i kiwi w plasterki tak cienko, jak to możliwe za pomocą ostrego noża

pinterest.com
- Uszykuj kawałki folii, a następnie na pokrojonych owocach dodaj trochę ryżu i zawiń to, w celu uzyskania idealnych kul

pinterest.com
- Następnie delikatnie ściśnij

pinterest.com
- Gdy składniki zlepią się ze sobą, ostrożnie odwiń je z folii

pinterest.com
- Następnie możesz przyozdobić je świeżymi listkami mięty, sezamem oraz poziomkami lub innymi małymi owocami i Twoje owocowe sushi gotowe
Spis treści
Smacznego!
Zobacz również: Przepis na eliksir życia, który każdy powinien znać

pinterest.com
(źródło: sheknows.com, health.com)