Czy można zrobić jajka bez gotowania? Otóż można. Jajka na twardo lubią prawie wszyscy, są pyszne i zdrowe. Jednak gotowanie ich może być męczące. Musisz stać przy garnku, liczyć czas, patrzeć czy skorupka nie pęka, a na końcu okazuje się, że jajko w środku nie ścięło się jak powinno i cały plan na nic. Co jeśli istnieje prostszy sposób?
To prawda, istnieje. Będziesz potrzebować tylko kokilki, foremek do muffinek lub żaroodpornej miseczki oraz piekarnika. Jak zrobić jajka w piekarniku? Wystarczy rozgrzać piekarnik do maksimum stopni, rozbić jajka do foremek i piec przez 30 minut, a następnie umieścić foremki w zimnej wodzie na około 10 minut. To od Ciebie zależy jakich składników dodasz do swoich jajek, może być to wersja fit lub na pełnym wypasie. W wersji fit mogą być to surowe warzywa lub owoce, a w wersji wypasionej kiełbaska lub boczek. Opcji jest bardzo dużo!
Zobacz również: Zmienił zwykłe jajka w niesamowicie śmieszne zdjęcia!
Czy tak zrobione jajka smakują inaczej? Pieczone jajka będą miały lekko kremową konsystencję. Będą smakowały wspaniale jeśli dodasz inne dodatki takie jak szynka czy warzywa.
Zobacz również: 3 przepisy na smaczne śniadanie z jajkiem
Smacznego!
(źródło: youtube.com, allrecipes.com)