Otwarta kuchnia, bar sałatkowy, obsługa kelnerska i nowe dania w menu- to jest przyszłość McDonald’s. Marka, która jest na rynku od 60 lat pokazała nadchodzące zmiany w Hongkongu, gdzie otworzyła pierwszą restaurację McDonald’s Next.
McDonald’s Next – przyszłość restauracji fast food
Zobacz również: 23 interesujące potrawy z menu McDonald’s, których nie kupicie w Polsce
Otwarta kuchnia została nazwana „theatre kitchen” (tłum. teatr kuchnia) ze względu na przeszklony bufet i jasne oświetlenie, które pozwala klientom zobaczyć nowe składniki. Dodali 19 różnych dodatków do sałatek, dwa rodzaje sera, trzy sosy i możliwość wyboru kuskusu lub komosy ryżowej.
W ofercie McDonald’s Next znajdziemy również możliwość kupienia ziarenek kawy, która klienci mogą parzyć u siebie w domu. Specjalnie dla klientów z Hong Kongu został dodany do menu deser- gofr z miksem jagód. Obsługa odbyła 720 godzinne szkolenie, aby przygotować ich do obsługi kelnerskiej przy stoliku i otrzymali nowe stroje pracownicze.
Restauracja została wyposażona w ściany cyfrowe, które wyświetlają produkty żywnościowe, stacje do ładowania telefonów oraz kasy samoobsługowe.
Zobacz również: McDonald’s: dlaczego jedzenie nie gnije? Poznaj odpowiedź
Hong Kong jest pierwszą lokalizacją, w której marka zaprezentowała nową koncepcje swoich restauracji McDonald’s Next. Firma mówi o zmianach, że jest to ważny punkt w ewolucji marki w stronę bardziej nowoczesnej i progresywnej sieci restauracji fast foodowych.
(źródło: standard.co.uk)