Cudowne, wilgotne ciasto, które uwielbia chyba każdy i jeszcze tak łatwe w wykonaniu. Wystarczy tylko jedna miska, aby wymieszać w niej wszystkie składniki, dzięki którym otrzymamy przepysznie czekoladowe brownie.
Zobacz również: Przepis na pyszną domową fit nutellę

pinterest.com
Spis treści
Przepis na czekoladowe brownie
Trudność: łatwe
Czas przygotowania: 35 minut
Składniki:
- 2 szklanki cukru
- 1 i 3/4 szklanki mąki
- 5 dużych jaj
- 1 łyżeczka soli
- 1 szklanka oleju roślinnego
- 1 łyżeczka olejku waniliowego
- 1/2 szklanki gorzkiego kakao
- 1 szklanka pokruszonych kawałków gorzkiej czekolady

pinterest.com
Przygotowanie:
- Podgrzej piekarnik na 180 stopni
- Wrzuć wszystkie składniki (oprócz kawałków czekolady) do jednej miski

pinterest.com
- Dokładnie wymieszaj, aby konsystencja była gładka i kremowa (użyj do tego miksera)
- Przełóż ciasto do formy do pieczenia ciasta o wymiarach 9×13
- Rozłóż ciasto równomiernie i posyp wierzch kawałkami czekolady
- Włóż do piekarnika na 30 minut (sprawdź po 20, użyj drewnianego patyczka lub wykałaczki, jeśli ciasto się nie przyklei można wyciągnąć)

pinterest.com
- Poczekaj, aż ciasto całkowicie wystygnie przed pokrojeniem i podaniem

pinterest.com
Uwaga, żeby nie piec ciasta zbyt długo, delikatnie niegotowe brownie jest zdecydowanie lepsze w smaku.
Smacznego!

pinterest.com
(źródło: showmetheyummy.com, pinterest.com)