Niby dopiero połowa listopada, a przeglądając szeroko pojęte internety, trudno jest oprzeć się wrażeniu, że Święta Bożego Narodzenia – do których chwilę temu były jeszcze całe wieki – są tuż tuż. Wszystko za sprawą wpisów blogerów kulinarnych, którzy przypominają nam o konieczności rozpoczęcia przygotowań do tego okresu. Bo przecież są potrawy świąteczne, które najlepiej smakują, jeśli odstoją lub odleżą swoje.
Jedną z nich jest nalewka bożonarodzeniowa, o której w swoim ostatnim wpisie na Instagramie kulinarne_przygody_gatity, przypomina jego twórczyni, Agata Witowska. Trudno nie zwrócić uwagi na ten post, bo jak zwykle towarzyszy mu świetne zdjęcie, które w fenomenalny sposób oddaje świąteczną atmosferę. Autorka bloga Kulinarne Przygody Gatity, podaje w nim pełną recepturę na tę nalewkę i wyraźnie zaznacza, ile czasu powinna ona dojrzewać.
Jeśli jesteście wielbicielami takich domowych alkoholi, koniecznie zajrzyjcie na ten post. Składników nie jest mało, ale każdy jest ważny!
Wyświetl ten post na Instagramie