Kozia broda to grzyb, który zyskał niemałe uznanie wśród miłośników kulinarnej sztuki. Podpowiadamy, czym się charakteryzuje i jakie potrawy możesz z niego przyrządzić. Poznaj szczegółowe informacje! Czym jest kozia broda? Kozia broda…
grzyby
-
-
Każdy grzybiarz powinien posiadać umiejętność odróżniania grzybów jadalnych od tych trujących i niebezpiecznych. Grzyby niejadalne to nie tylko popularne muchomory, ale również szereg innych odmian, które często posiadają charakterystyczne blaszki i gąbki.…
-
O tym, że bliskość przyrody ma zbawienny wpływ na ciało i ducha, wiadomo nie od dziś. Przy ładnej, wiosennej pogodzie warto wybrać się do lasu i tam posłuchać śpiewu ptaków, szumu drzew…
-
Deszczowa pogoda też ma swoje dobre strony, a jedną z nich jest niewątpliwie wysyp grzybów. Tylko… co z nimi zrobić po weekendzie spędzonym w lesie na udanych zbiorach? Agata Witowska, bohaterka Kulinarnych…
-
Po raz pierwszy upiekłem go w początkach listopada, później ponownie w grudniu na święta i kolejny raz tydzień temu, na potrzeby tego przepisu. Dwa miesiące, trzy podejścia, sześć pasztetów. Chciałoby mi się,…