Szybko, smacznie, zdrowo, wygodnie i w wersji wegańskiej. Zestaw idealny na jesienne śniadanie czy deser przygotowała Justyna – autorka kulinarnego profilu na Instagramie o nazwie “Wegujemy”. Twórczyni, jako miłośniczka słodkości, postawiła na pieczoną owsiankę a’la szarlotka i kawę w wersji specjalnej – Pumpkin spice dalgona latte. Jeśli jeszcze nie próbowaliście tych pyszności, to poniżej przedstawiamy 2 sprawdzone przepisy.
Spis treści
Owsianka jak ciasto
Nawet bardzo pomysłowym amatorom owsianek nie śniła się taka wariacja na temat tego dania. Na przyrządzenie tej wersji trzeba poświęcić więcej czasu niż na tę klasyczną, ale po komentarzach widzimy, że warto. Dodatkowo, dzięki stałej konsystencji można ją łatwo przechowywać. Wszystkim, którym cieknie ślinka na samą myśl, zachęcamy do spróbowania własnych sił w kuchni.
Viralowa kawa
Parę miesięcy temu Internet podbijały nagrania z przygotowywania kawy “Dalgona”. Nietypowa nazwa i konsystencja, a także bardzo prosty sposób przygotowania sprawiły, że tysiące ludzi zapragnęło choć raz jej spróbować. Justyna zaproponowa swoja wersję kawowowego hitu, która jak podkreśliła, powinna wpisać się w gust każdej “jesieniary”. Kto ma ochotę na wegańską i domową wersję kultowej kawy “pumpkin space latte”? Przepis w poście poniżej.
Dzięki treściom autorki “Wegujemy”, jesień może nabrać jeszcze więcej smaku. Aby być na bieżąco z kulinarnymi inspiracjami w roślinnym wydaniu śledź profil “Wegujemy”.