Bycie barmanem jest trudne. Oprócz tego, że jest miło, przyjemnie, to bywa też okropnie. Spotykasz na swojej drodze nie zawsze miłych ludzi, musisz usługiwać im, robić drinki, które są obiektywnie niedobre. Aby dowiedzieć się dokładnie, które napoje są najgorsze prześledziliśmy wypowiedzi dyrektora Punch Bowl Social Patricka Williamsa. Patrick mówi, że powinieneś „pić, to co chcesz. Zawsze masz rację. Nikt nie może Ci mówić co może Ci smakować” Patrick mówi też czego nigdy nie zamawiać:
Spis treści
1. Mimosa
„Jest to napój bardzo popularny, każdy go kocha. To część kultury brunch’owej, której nigdy nie byłem fanem, bo zazwyczaj używa się do niego niskiej jakości wina musującego. Ta jakość wina nie jest dobra gdy zaczynasz pić. Ludziom to smakuje, wypijają kilka i wtedy zaczyna się problem, bo alkohol uderza do głowy.”
Co lepiej zamówić: French 75 to klasyczny napój, do zrobienia w każdym barze. Jest podobny do Tom Collins, (gin, sok z cytryny, syrop) uzupełniony winem musującym. Jest to lekki napój, nie ma zbyt dużo alkoholu. Jest dobry jeśli pijesz we wczesnych godzinach.
Zobacz również: 7 powodów, dla których powinieneś wypić dzisiaj gin
2.Wszystko, co kończy się ” -tini „
„To nie jest prawdziwe martini. Dokładniej napój, który niestety wciąż nie umarł: apeltini. Appletini w latach 90. i na początku 2000 było w menu większości steakhousów, posiadali wszystkie wersje tego napoju. Ze względu na stosunkowo niewielką produkcję i byle jaką formę konsumenci mogli zamówić je w dowolnym miejscu. Apeltini można było zamówić nawet, gdy napój nie był wymieniony w menu.”
Co lepiej zamówić: Southside (mięta, sok z cytryny, syrop)
3. Amaretto sour
„Jeśli ktoś go zamawia prosimy o dowód raz jeszcze„, powiedział Patrick śmiejąc się. „Zazwyczaj jest to tylko amaretto i kwaśna mieszanka. To kolejny bezpieczny drink. To zbyt słodki i mało zrównoważony drink”
Co lepiej zamówić: Whiskey Sour (whisky, świeży sok z cytryny, syrop, Angostura, białko jaja)
4.Long Island Iced Tea
„To dużo alkoholu, zwykle z niższej półki. To również drink, który nie wymaga poświęcenia, po prostu wlewasz składniki do szklanki”
Co lepiej zamówić: Punch Bowl Social Portland Fiji Island Iced Tea ( wódka, gin, rum, triple sec, syrop z granatów, biały IPA float)
5. 7 and 7
„Ja nazywam to kwintesencją ślubnego drinka. To jak” Nie wiem, co zamówić na weselu. Nie wiem, co [ bar ] będzie miał. Zazwyczaj podają jakiekolwiek whisky i sodę. Jest tak wiele innych opcji. Jest to napój dla kogoś, kto wiele nie potrzebuje, kogoś, kto nie chce próbować nowych rzeczy. Kogoś, kto nie lubi spróbować fajnych koktajli, jak nawet whisky z lodem. Co mi się nie podoba? To, że jest za bezpieczny”
Co lepiej zamówić: Old Fashioned (whisky, Angostura, plasterek pomarańczy)
6. Lemon Drop
„To kwintesencja drinka na wieczór panieński, lub jeśli jesteś w pracy jedyną panią, która nie wychodzi za często. Ja nazywam to napojem panieńskim, bo gdy niektóre kobiety są grupie, to wszystkie chcą Lemon Drop. Smakuje jak słodka lemoniada. Jeśli masz odpowiednie produkty i korzystasz ze świeżego soku z cytryny i dobrego triple sec, pomarańczowego curacao i dobrej wódki możesz zrobić przyzwoity Lemon Drop. Fakt, że możesz go zamówić nie widząc go w menu, to tak jak z jabłkowym martini. Ludzie wychodzą z założenia, że każdy bar może go zrobić, bo jest tak dobry”
Co lepiej zamówić: Tom Collins ( gin, sok z cytryny , syrop)
7. Rum & cola
” Widać tutaj temat nudy. Jest to drink, w którym nie ma włożonego serca. Niektórzy ludzie piją to od 20 lat. To jest tylko to co piją . Spróbuj coś innego! Rum jest destylatem opartym na cukrze, jest już naturalnie słodki, dodając syrop fruktozowy jest to cukrowa bomba. Jest to bardzo niezdrowe moim zdaniem ” .
Co lepiej zamówić: Dark & Stormy (ciemny rum, piwo imbirowe )
Zobacz również: 6 prostych przepisów na popularne drinki
(źródło: foodandwine.com, boredpanda.com)