Tak to właśnie bywa, że wstaje człowiek rano z zamiarem wytropienia super Porannego Tropu o życiu, ludziach, o tym, jak radzą sobie z problemami albo jakie sukcesy ostatnio osiągnęli, a trafia na przepis na obłędne crumble truskawkowo-rabarbarowe i nie liczy się już nic. Po prostu!
Żeby nie było. Zrobienie takich owoców pod kruszonką jest dużym sukcesem! Możemy sobie jedynie wyobrażać ile trudu kosztowało Justynę Dragan – autorkę bloga kulinarnego justynadragan.pl – to, że nie wyjadła składników na ten przepysznie wyglądający deser, w trakcie jego przygotowania. Znamy to z autopsji! I nawet mamy na taką okoliczność specjalny tip: przygotuj wszystkiego dużo więcej – istnieje spora szansa, że nawet jeśli będziesz wyjadać po drodze, i tak zostanie odpowiednia ilość owoców! 😉 Wracając do crumble!
Propozycja Justyny – specjalistki od deserów i autorki e-booka o tym, jak robić croissanty w warunkach domowych (kupicie go na jej stronie!) – jest idealna na takie dni, jak dzisiaj. Wystarczą truskawki, rabarbar i dosłownie 3-4 składniki na kruszonkę (takie, które z reguły każdy z nas ma w domu!). Do tego – zgodnie z propozycją autorki przepisu – lody waniliowe. I tyle! Przepis jest naprawdę prosty i szybki – z pewnością uratuje niejedną kawę z przyjacielem, o której przypomnieliście sobie na godzinę przed jej rozpoczęciem.
Łapcie przepis na crumble truskawkowo-rabarbarowe, a jak już wstawicie je do pieca, przejrzyjcie sobie cały profil justyna_dragan – to prawdziwa kopalnia absolutnie fantastycznych, przeważnie słodkich, inspiracji!
Wyświetl ten post na Instagramie