Michałki – cukierki, których nikomu nie trzeba przedstawiać. Małe, zgrabne czekoladki w kolorowych papierkach powstały już w 1965 roku. Dziś produkuje je wiele firm, a każda z nich ma swoją unikalną recepturę.
Czekoladowe cukierki, choć zyskały status ponadczasowego klasyka, jak Raczki czy Kukułki, doczekały się kilku nowoczesnych odsłon. Dziś oprócz tradycyjnych, czekoladowych Michałków, możemy delektować się również Michałkami o smaku białej czekolady, kawy, czy kokosa.
Popularne cukierki w różnych smakach stały się również inspiracją dla wielu pasjonatów gotowania. Jednym z nich jest nasz twórca, autor profilu @kuchnia bulki – Artur Kotliński. Jego specjalność to m.in. apetyczne ciasta inspirowane smakami znanych i lubianych słodyczy. Jedno z najnowszych zdjęć na jego Feedzie przedstawia właśnie taki deser – sernik z kokosowych Michałków.
Dokładny przepis i listę składników na ernik a’la kokosowe Michałki znajdziecie na Instagramie Artura @kuchnia_bulki.
Wyświetl ten post na Instagramie