Lubicie rogale świętomarcińskie? Jeśli tak, warto choć raz spróbować zrobić je w własnoręcznie w domu. Justyna Dragan, jedna z naszych kulinarnych autorek już dawno podzieliła się sprawdzonym przepisem na swoim blogu justynadragan.pl. Dziś przypomina go, linkując w BIO na swoim instagramie (justyna_dragan).
Justyna nie ukrywa, że tradycyjny wielkopolski wypiek zajmuje trochę czasu i pracy, jednak wart jest wysiłku. Rogale są pyszne i pachnące, a do tego znakomicie się prezentują. Ze względu na pracochłonność i ilość składników, pieczenie rogali świętomarcińskich warto zaplanować nieco wcześniej.
Jeśli nie macie czasu na wypieki, szczególnie, że dzień św. Marcina już jutro, możecie rogale kupić. Dla tych z Was, którzy wyruszą do cukierni i piekarni, Justyna również ma radę, na co zwrócić uwagę szukając idealnych rogali z białym makiem. Co ciekawe, nie jest to certyfikat. Dlaczego? Tego dowiesz się z dzisiejszego postu:
Wyświetl ten post na Instagramie