Dzisiejszy Poranny Trop dedykujemy wszystkim, którzy dopiero niedawno przeszli na wegetarianizm czy weganizm, i jeszcze nie mają opracowanych własnych sposobów na to, by przygotowane przez nich potrawy smakowały naprawdę wyjątkowo. Istnieje bowiem wiele tipów na podkręcenie smaku różnych roślinnych (i nie tylko!) dań i produktów. Na swoim instagramowym profilu, dzieli się nimi Daria Rogowska, znana w sieci jako Ekocentryczka.
To prawda! Zdarza się, że na początku przygody z dietą roślinną, można mieć poczucie, że niektóre z produktów w niej wykorzystywanych, mają nieco mniej intensywny smak. Na szczęście wystarczy trochę poczytać, by zorientować się, że istnieje zestaw przypraw i dodatków, które są mogą go zintensyfikować. Czy jest wśród nich powszechnie kojarzony z tym tematem, sos sojowy? Oczywiście, ale nie tylko! Daria pokazuje i opisuje w swoim poście kilka innych produktów, z których korzysta na co dzień. Z pewnością wypróbujemy jej wskazówki – Ekocentryczka słynie ze swojego zamiłowania do kuchni roślinnej i jesteśmy pewni, że jej porady są w pełni sprawdzone.
Wyświetl ten post na Instagramie