Lada godzina początek weekendu! A wraz z nim start festiwalu pokus. Cały tydzień pilnowaliśmy diety, jedliśmy popularne „pudełka”, czemu więc nie pozwolić sobie na mały fastfoodowy oddech podczas dni wolnych od pracy? Kto nigdy tak nie pomyślał, niech pierwszy rzuci widelcem…
Weekendy mają to do siebie, że się odpuszcza. Można dłużej pospać, uprawiać niewielerobing i zamawiać jedzenie z dowozem. Można też wybrać nieco zdrowszą opcję – przygotować coś samemu. Coś, co nie wymaga zbyt dużego nakładu pracy, daje poczucie odmiany od codziennych, często nudnych posiłków i jednocześnie jest całkiem zdrowe. Pomysł na takie danie ma Ania Zyśk, autorka bloga Jedz Pysznie oraz profili w mediach społecznościowych, na których właściwie codziennie publikuje przepisy na nowe, pyszne potrawy. Dodatkiem do nich są świetne zdjęcia, które bardzo, ale to bardzo zachęcają do przetestowania podawanych receptur.
Od niedawna, na swoim instagramowym profilu jedz.pysznie, Ania korzysta również z formatu reels – w krótkich filmikach pokazuje i objaśnia, jak przygotować daną potrawę. Poniżej instrukcja wykonania frytek z… cukinii! Które z pewnością dadzą Wam namiastkę klasycznego fastfoodu, nie rujnując przy tym zdrowia i nie przyczyniając się do zwiększenia masy ciała. Polecamy!