Na śniadanie owsianka, na obiad sałatka z sezonowych warzyw z kaszą, a na kolację pełnoziarniste pieczywo z twarogiem czy hummusem. Pomiędzy ewentualnie smoothie. Taki jadłospis brzmi bardzo lekko, ale czy akurat jest on dla Ciebie?
Lekko znaczy bez obciążania
Latem, przez wysokie temperatury i mocno grzejące słońce, uczucie ciężkości na żołądku jest bardziej dokuczliwe. Jak układać swój jadłospis, aby nie obciążać swojego organizmu? Skąd czerpać wiedzę o reakcjach niepożądanych na dane składniki pokarmowe i jak rozpoznawać symptomy nietolerancji, czy nawet alergii? Nasza najnowsza autorka z kategorii Zdrowie i Uroda, trenerka zdrowia i efektywności biznesowej – Joanna Salwa, opowiada o tym w poniższym filmie.
Aby jedzenie było dla Ciebie łatwe i przyjemne, nie możesz podchodzić do niego jak do źródła stresu czy problemów z wagą. Jeśli zrobisz użytek z nowej wiedzy i zmienisz szkodliwe nawyki, wykonasz zdecydowany krok ku poprawie Swojego zdrowia. Informacje o dobrym odżywianiu uzyskasz chociażby z materiałów naszej autorki. Czas posiłku może stać się dla Ciebie naprawdę przyjemnym, a nawet uwalniającym rytuałem. Teraz jest naprawdę dobry moment, aby to sprawdzić.