Deszczowa pogoda też ma swoje dobre strony, a jedną z nich jest niewątpliwie wysyp grzybów. Tylko… co z nimi zrobić po weekendzie spędzonym w lesie na udanych zbiorach?
Agata Witowska, bohaterka Kulinarnych przygód Gatity, ma na nie sposób. Podzieliła się nim w „Pytaniu na śniadanie”.
Kto, jeśli nie Gatita, miałby wiedzieć, jak prosto i smacznie przyrządzić grzybki, żeby można było się nimi zajadać przez cały kolejny rok? A skoro jej przepis trafił z internetu do TV (Agata, gratulujemy!), to naprawdę musi być bomba. Grzybomba. Nie ma nic lepszego niż słoik grzybów na świątecznym stole, a okazja, żeby go przygotować, jest właśnie teraz.
Zarezerwujcie czas po pracy, bo wjeżdża przepis na doskonałe marynowane grzybki. Dowiecie się też, jakich składników użyć, żeby było zdrowo. Do dzieła!