Lubicie roślinne dania? Chcecie jeść więcej warzyw, ale macie problem z ich doprawianiem? Na szczęście są sposoby na to, aby dodać roślinnej kuchni nieco pazura i wydobyć z nich głębię smaków i aromatów.
Tak się składa, że mamy na pokładzie twórców, którzy od lat jedzą roślinnie i już żadne wegańskie danie nie ma przed nimi tajemnic. Jedną z nich jest Daria Rogowska, znana w sieci jako ekocentryczka. Jej blog i profil na Instagramie to lifestyle zgodny z naturą. Obserwując je, możecie dowiedzieć się jak kupować, gotować i organizować dom, by mniej wpływać na planetę i czuć się lepiej. To również skarbnica wegańskie dań i kuchennych protipów.
Jednym z nich jest najnowszy Instagramowy post ekocentryczki. Docenią go szczególnie wielbiciele dań o wyrazistym smaku, jak również początkujący weganie i wegetarianie. To propozycja aż 6 przypraw, które można dodać do dań wegańskich, aby podkręcić ich smak.
Wyświetl ten post na Instagramie
Inny nasz twórca wyniósł kuchnię roślinną na zupełnie nowy poziom. Eksperymentując z teksturami i łącząc tradycyjne polskie smaki z nutą egzotyki tworzy wyrafinowane dania pełne smaku. Mowa o Michale Gniłce z kanału Wege Tuba. Michał prowadzi także Instagrama mickey_rotten, gdzie można podejrzeć, co szykuje w swoich filmach. Ostanio pojawiła się tam propozycja angielskiego śniadania, w 100% roślinnego. Jeśli chcielibyście przygotować to inne pyszne dania w wersji wege, to koniecznie zaglądajcie tez do Michała.
Wyświetl ten post na Instagramie